Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

100 Bekçi göreve başladı ancak; Mehmet Tönge Mahallesi BEKÇİ İstiyor

100 Bekçi göreve başladı ancak; Mehmet Tönge Mahallesi BEKÇİ İstiyor

ASAYİŞ 12.09.2019 14:21:00 0
100 Bekçi göreve başladı ancak; 
Mehmet Tönge 
Mahallesi 
BEKÇİ 
İstiyor
Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Osman Kınay, gerek daha önceki gerek geçtiğimiz hafta göreve başlayan Bekçilerden hiç birinin mahalleye görevlendirilmediğini belirterek; “Mahallemiz bekçisiz ve korumasız. Acilen mahallemize bekçi istiyoruz” dedi.
 
Geçtiğimiz hafta Isparta Valiliğinden yapılan resmi açıklamada, Kamu güvenliğinin sağlanmasında genel kolluk birimlerine yardımcı olacak, emniyet ve asayişin temininde önemli katkıları olan Bekçilerin görev yapmaya başladığı belirtilerek; “2018 yılında 1’inci dönem olarak Polis Akademisi Başkanlığı’nın açtığı sınavlarda başarılı olan 100 Çarşı ve Mahalle Bekçisi, Isparta emrine atanarak il merkezinde ve ilçelerinde 2 Mart 2019 tarihinden itibaren gece devriyelerine çıkarak hizmet vermeye başladılar. 2019 yılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları kapsamında 20 Bekçinin planlaması yapılarak eğitimlerinin ardından Isparta ve ilçelerinde hizmet vermeye başlayacak” denilmişti.
MUHTAR KINAY; “BİZİM
MAHALLEDE BEKÇİ YOK”
Bir tarafta durum böyle iken, diğer tarafta Mehmet Tönge Mahallesi ise Bekçisizlikten şikayetçi. Mahalle Muhtarı Osman Kınay, hali hazırda mahallede bekçi görevlendirilmesi yapılmadığı için mahallenin başta hırsızlık olayları olmak üzere her türlü asayiş olaylarına karşı korumasız olduğunu belirterek; “Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan haberlere göre ilimizde 100 Bekçinin göreve başladığı belirtilmişti. Ancak, biz Mehmet Tönge Mahallesi olarak bunlardan bir tanesini bile görmedik. Çünkü, mahallemize bekçi görevlendirilmesi yapılmadı. Acilen, mahallemize bekçi istiyoruz” dedi.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °